Ülke: Kolombiya
Bölge: Santa Marta
İrtifa: 1.300-1.750 m
Çekirdek tipi: Arabica
Hasat Yılı: 2023
İşlem: Yıkanmış
Çeşit: Pacamara
Gövde: Yüksek
Asidite: Orta - Az
Tadım Notaları: Dolgun gövde, karamel, kahve çiçeği, misket limon, canlı, sütlü çikolata
Demleme Önerisi: V60, Aeropress, espresso
Kavrum: Medium
Tedarik: Malkins Coffee
SCA Score: 84.75
V60 Demleme Tavsiyesi
Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.
Miktar: 15 gram kahve
Öğütme Derecesi: Orta
Su Miktarı: 250 ml.
Su pH: 6-8
Su sertlik: 75-150 ppm
Su sıcaklık: 93-95 °C
Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz.
Espresso Demleme Tavsiyesi:
Single Shot:
Kahve: 7,5 gr.
Basınç: 9 bar
Tamp basıncı: 15-20 kg.
Hedef süre: 15-27 sn.
Su sıcaklığı: 85-94 derece
Çıkan ürün (standart espresso): 30 mL.
Double Shot: Kahve: 14-15 gr.
Çıkan ürün (standart espresso): 60 mL.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.