Cabo Verde'de bulunan Fazenda Das Almas, alanlarında öncü olarak kabul edilen Muniz ailesi tarafından denetlenmektedir. Çiftliği şu anda Adriano Muniz yönetiyor, ancak babası 1965 yılında arazide kahve yetiştiriciliğinin temellerini atmış ve oğluna paha biçilmez bilgelik aktarmıştır. Liderliği üstlendikten sonra Adriano, operasyonlarını modernize etme konusunda acil bir ihtiyaç olduğunu fark etti. Hızla gelişen piyasa dinamiklerine yanıt olarak çiftlik, altyapısını güçlendirme, süreçleri iyileştirme ve kahve tekliflerinin kalitesini yükseltme misyonuna başladı. Çevresel ve sosyal amaçlara derin bir bağlılık gösteren Muniz ailesi, çiftliğin dönümlerinin %37'sini yerel koruma bölgelerine ayırmış ve 7.000 metreye ve 21 doğal kaynağa yayılan kapsamlı bir ekolojik koridor ağına sahiptir. Sürdürülebilirlik çabaları arasında 2017'de biyogazla çalışan bir jeneratörün kurulması ve 2023'te güneş panellerinin benimsenmesi yer alıyor ve bu da çiftliğin elektrikte kendi kendine yeterli hale gelmesi ve yerel enerji şebekesine önemli katkılarda bulunmasıyla sonuçlanıyor. Dahası, Das Almas Çiftliği aylık bazda hayırseverlik girişimlerinde aktif olarak yer alıyor ve özellikle öğrenci yemekleri ve eğitim programlarına odaklanarak topluluk içindeki okullara ve kreşlere destek sağlıyor.
Adriano, çiftlikte yeni ve çeşitli kahve çeşitlerinin yetiştirilmesi için belirli bir arazi parçası ayırdı ve her türden 20 ağaç dikti. Aile, titiz hasat sonrası işleme ve duyusal değerlendirmeler yoluyla, mikro iklimlerine en uygun çeşitleri belirleyerek gelecekteki ekim iyileştirmeleri hakkında bilinçli kararlar alınmasını kolaylaştırıyor. Bu metodoloji, hasat sonrası tekniklerle küçük ölçekte denemeler yapılmasına izin vererek, daha geniş uygulama öncesinde optimum sonuçları garantiliyor.
Yenilik, Das Almas'ın felsefesinin temelini oluşturur. 2019'da, ailenin çeşitli fermantasyon metodolojileri üzerine dersler almasıyla 2020'de gelişen ilkel bir fermantasyon süreci başlattılar. Şu anda çiftlik, maya aşılamasıyla veya aşılamasız açık kutu ve askılı yatak fermantasyonlarının yanı sıra karbonik ve yarı karbonik maserasyon tekniklerini kullanarak kırmızı, sarı ve siyah balla işlenmiş kahveler üretiyor.
Ülke: Brazil
Bölge: Caboverde
İrtifa: 1120 m.
Çekirdek tipi: Arabica
Hasat Dönemi: Ekim-Aralık
Hasat Yılı: 2023
İşlem: Anaerabic Natural
Çeşit: Red Catuai
Aroma: Kavrulmuş Fındık, Çikolata
Lezzet: İçkili meyve ve Portakal asiditesi
Gövde: Orta
Asidite: Orta - Yüksek
Tadım Notaları: Yabanmersini, Üzüm, Badem, Bitter Çikolata
Demleme Önerisi: V60, chemex, aeropress
Kavrum: Medium
Tedarik: Malkins Coffee
SCA Score: 86
V60 Demleme Tavsiyesi
Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.
Miktar: 15 gram kahve
Öğütme Derecesi: Orta
Su Miktarı: 250 ml.
Su pH: 6-8
Su sertlik: 75-150 ppm
Su sıcaklık: 92 °C
Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika
Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.